Parlementaire bijeenkomst met de Eurocommissaris Wallström op 21 april 2005Op donderdag 21 april brengt Margot Wallström, eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie, een bezoek aan Den Haag. Van 10.45 uur tot 12.30 heeft zij een openbare ontmoeting met leden van de Staten-Generaal. 's Middags bezoekt zij de Haagse Hogeschool voor een lezing en een debat met de studenten.

Margot Wallström, voormalig Zweeds minister van onder meer burgerzaken, cultuur en sociale zaken en voormalig Europees Commissaris Milieuzaken, is sinds november 2004 in de Europese Commissie onder leiding van José Manuel Barroso als Europees Commissaris belast met de betrekkingen tussen de instellingen en communicatie. Deze portefeuille werd door Commissievoorzitter Barroso speciaal gecreëerd om de communicatie met de Europese burgers te verbeteren.

De gedachtewisseling met leden van de Staten-Generaal vindt plaats in de plenaire zaal van de Eerste Kamer der Staten-Generaal (Binnenhof 22). De Voorzitter van de Eerste Kamer, Y.E.M.A. Timmerman-Buck zal de bijeenkomst openen, waarna de Eerste en Tweede Kamerleden in discussie zullen gaan met Mw. Wallström over de Europese Grondwet, referenda, de versterking van de nationaal parlementaire rol in de toekomst, maar zeker ook over "hoe de Europese Unie dichter bij de burgers te brengen".

Tijdens het bezoek aan de Haagse Hogeschool zal Wallström een inleiding geven met de titel "The Dutch citizen and Europe - How to communicate the Constitution". De Haagse Hogeschool zal daarna de opiniepeiling, gehouden onder de eigen studenten betreffende het Nederlandse referendum op 1 juni, presenteren. De middag wordt afgerond met een debat tussen de Eurocommissaris en de studenten.

(voor meer informatie: www.europapoort.nl)Deel dit item: