30.987

Wijziging van enkele milieuwetten betreffende de overbrenging van afvalstoffen



Met dit wetsvoorstel worden maatregelen getroffen waarmee uitvoering wordt gegeven aan Europese verordening (nr. 1013/2006 in PbEU L 190)PDF-document betreffende de overbrenging van afvalstoffen (EVOA).

Dit wetsvoorstel strekt ertoe regels in de Nederlandse wetgeving gericht op uitvoering van de EVOA, toezicht en bestuursrechterlijke handhaving en de strafrechtelijke handhaving/sanctionering. Deze verordening vervangt de huidige ('oude') EVOA en de wijzigingen hebben vooral te maken met recente ontwikkelingen rond het Verdrag van Bazel over de beheersing van de grensoverschrijdende overbrenging van gevaarlijke afvalstoffen en de verwijdering ervan. Ook wordt met de nieuwe EVOA invulling gegeven aan de overeenkomstige regelgeving van de OESO.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 31 mei 2007 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 19 juni 2007 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

16 maart 2007

titel

Wijziging van de Wet milieubeheer, de Wet verontreiniging oppervlaktewateren, de Wet verontreiniging zeewater en de Wet op de economische delicten ter uitvoering van verordening (EG) nr. 1013/2006 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 14 juni 2006 betreffende de overbrenging van afvalstoffen (PbEU L 190)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

inwerkingtreding

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst


Documenten

7