Eerste Kamer neemt afscheid van 37 senatorenDe Eerste Kamer heeft vandaag tijdens de laatste vergadering in deze Kamerperiode afscheid genomen van 37 senatoren die niet terugkeren; elf van het CDA, negen van de PvdA, negen van de VVD, vier van GroenLinks en één van elk van de senaatsfracties van de SP, de ChristenUnie, D66, en de LPF. Die laatste fractie keert niet meer terug in de Eerste Kamer. Tijdens de vergadering heeft de Voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw Yvonne E.M.A. Timmerman-Buck uitgebreid stil gestaan bij de rol van deze senatoren in de afgelopen Kamerperiode. Op 12 juni wordt de nieuwe Kamer geïnstalleerd.

Koninklijke onderscheiding

Zes senatoren hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van mevrouw Yvonne E.M.A. Timmerman-Buck. De leden mevrouw Bierman-Beukema toe Water (VVD), mevrouw Van Dalen-Schiphorst (CDA), de heer Ketting (VVD), de heer Luijten (VVD), de heer Van den Oosten (VVD) en de heer Rabbinge (PvdA) zijn allen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Minister-president

Tijdens de aansluitende afscheidsreceptie in de Ridderzaal overhandigt de Voorzitter van de senaat een boek aan minister-president Balkenende, getiteld De Eerste Kamer en Europa. Het boek weerspiegelt ruim vier jaar nauwe betrokkenheid van de Eerste Kamer bij Europa, waarmee de senaat de waarde die zij hecht aan een sterke positie van Nederland in Europa wil onderstrepen.Deel dit item: