T00395

Toezegging bij werken aan winst 5



De minister van Financiën zegt de heer Van Middelkoop toe het probleem van verschuldigde overdrachtsbelasting door de Dienst Landelijke Gebied als hij gronden wil verwerven voor natuurontwikkeling ter realisering van de ecologische hoofdstructuur te repareren.


Kerngegevens

Nummer T00395
Oorspronkelijke nummer tz_FIN_2007_13
Status voldaan
Datum toezegging 21 november 2006
Deadline 1 januari 2008
Verantwoordelijke(n) Minister van Financiën
Commissie commissie voor Financiën (FIN)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie overig
Kamerstukken Wet werken aan winst (30.572)


Opmerking

opgenomen in wetsvoorstel 'Fiscale Onderhoudswet'.

Uit de stukken

Handelingen Eerste Kamer 2006 – 2007, [9]

Blz. 8-327

De heer Van Middelkoop: Er doet zich hier echter nog een ander probleem voor van een wat grotere schaal. Ik doel op de situatie waarin de overheid i.c. de Dienst Landelijk Gebied gronden wil verwerven voor natuurontwikkeling ter realisering van de ecologische hoofdstructuur. Als dat gebeurt in de periode waarin nog overdrachtsbelasting is verschuldigd, zal deze dienst als eerste en enige deze belasting moeten betalen. Gevreesd moet worden dat dit de grondverwerving voor natuurontwikkeling niet ten goede zal komen. Dat zal de minister toch niet op zijn ’’groene geweten’’ willen hebben. Ook voor deze situatie wil ik hem dus vragen toe te zeggen, een uitzondering te maken voor vervreemding van cultuurgronden ten behoeve van dergelijke bestemmingen. Hoe dat moet gebeuren, laat ik graag aan hem over.

Blz. 9-383

(...)

Minister Zalm: Ik zeg toe dat ik dit zo snel mogelijk zal repareren, met terugwerkende kracht. Dit hebben wij over het hoofd gezien.



Historie

  • 4 april 2007
    Voortgang:
    documenten:
    • -   
      30943, 2
  • 21 november 2006
    toezegging gedaan