32.308

Structuurvisie Afsluitdijk



Deze structuurvisie geeft aan hoe de waterkerende functie van de Afsluitdijk op orde wordt gebracht. De structuurvisie schept de ruimtelijke voorwaarden voor de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen en voor maatregelen en voorzieningen die de bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame, innovatieve en ruimtelijk aantrekkelijke regio.

In de Watervisie uit 2007 (TK 27.625, nr. 101 met bijlage) heeft het kabinet geconcludeerd dat de Afsluitdijk toe is aan een opknapbeurt. Bij toetsing bleek dat de Afsluitdijk niet meer voldoet aan de wettelijk vereiste norm voor veiligheid. Hierbij heeft het kabinet aangegeven te willen onderzoeken, in hoeverre deze opknapbeurt kan worden gecombineerd met andere initiatieven, plannen en wensen voor de Afsluitdijk. De veiligheid staat voorop, maar mogelijk kunnen ook kansen worden benut voor duurzame energiewinning, transport over land en water, recreatieve ontwikkelingen en natuurontwikkeling en/of visserij.


Stand van zaken

De vastgestelde structuurvisie (EK 32.308, A / TK, 7 met bijlagen) is op 23 december 2011 aangeboden aan de Eerste en de Tweede Kamer.

De Eerste Kamercommissie voor Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening (IMRO) heeft op 17 januari 2012 besloten deze structuurvisie niet in behandeling te nemen.


Kerngegevens

ingediend

29 januari 2010

titel

Structuurvisie Afsluitdijk

schriftelijke voorbereiding

ondertekening


Documenten

11