Petitie aan Eerste Kamer aangeboden tegen afschaffen tegemoetkoming chronisch ziekenVertegenwoordigers van FNV Senioren en de bedrijfsgroep Uitkeringsgerechtigden en Ouderen van FNV Bondgenoten hebben dinsdag aan de leden van de commissie VWS van de Eerste Kamer een petitie aangeboden tegen afschaffing van een financiële tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten. Het wetsvoorstel hierover wordt dinsdag behandeld in de Eerste Kamer. De voorzitter van de commissie VWS, senator Tineke Slagter, nam de petitie met een aantal andere commissieleden in ontvangst.

Grotere versie foto

De vakbondsvertegenwoordigers stellen dat afschaffen van de algemene tegemoetkoming ingrijpende gevolgen heeft voor burgers, met name voor chronisch zieken en gehandicapten. Het NIBUD heeft volgens de vakbonden becijferd dat het inkomensverlies boven de 10% kan uitkomen, terwijl het kabinet het houdt op een maximaal inkomensverlies van 2%, aldus de vakbonden bij de aanbieding van de petitie.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 3 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.