Kabinet informeert Kamers over stand van zaken MH17De Eerste Kamer heeft een afschrift ontvangen van de brief die de ministers van Buitenlandse Zaken en van Veiligheid en Justitie aan de Tweede Kamer hebben gestuurd over de stand van zaken rond de vliegtuigramp in Oekraïne. In deze brief worden de Kamers onder meer geïnformeerd over de repatriëring van de slachtoffers, de voortgang van de bergingswerkzaamheden, de identificatie van de slachtoffers, de zorg voor de nabestaanden en het strafrechtelijk onderzoek naar de toedracht en de daders.

Aankomst slachtoffers

Afgelopen woensdag, 23 juli 2014, zijn de eerste vliegtuigen met slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne op airport Eindhoven aangekomen. Veel nabestaanden woonden de indrukwekkende plechtigheid bij. Naast de Koning en de Koningin en het nagenoeg voltallige kabinet waren delegaties uit de Eerste Kamer en Tweede Kamer, bestaande uit de (plv.) Kamervoorzitters en (vertegenwoordigers van) de fractievoorzitters, aanwezig.

Ook bij de aankomst van slachtoffers in Eindhoven vandaag en de komende dagen zullen leden van de Eerste Kamer en Tweede Kamer aanwezig zijn.


Deel dit item: