Flierman en Backer gekozen als ondervoorzitters Eerste KamerDe Eerste Kamer heeft dinsdag 30 juni 2015 senator Flierman (CDA) en senator Backer (D66) gekozen als respectievelijk Eerste en Tweede Ondervoorzitter. De twee functies waren vacant sinds de installatie van de nieuw gekozen Eerste Kamer op 9 juni 2015.

Anne Flierman (1955) is sinds 2009 lid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer. De heer Flierman is voorzitter van de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Tot 1 mei 2013 was hij voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente.

Joris Backer (1953) is sinds 2011 lid van de D66-fractie in de Eerste Kamer. Hij is sinds juni 2012 zelfstandig adviseur in juridische en publiek/private vraagstukken. Daarvoor was hij onder meer Director Corporate Legal bij Schiphol en vice-president van Shell Rusland.

De verkiezing van de twee ondervoorzitters vindt regulier plaats na de verkiezing van de Kamervoorzitter. Op 23 juni koos de Eerste Kamer VVD-senator Ankie Broekers-Knol tot haar Voorzitter. Met de verkiezing van de beide Ondervoorzitters is de Huishoudelijke Commissie van de Kamer compleet. De Ondervoorzitters nemen ook deel aan de vergadering van het College van Senioren.


Deel dit item: