34.896

Incidentele suppletoire begroting Infrastructuur en Waterstaat inzake Thermphos



Dit wetsvoorstel past de begrotingsstaten van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan in verband met de sanering van het voormalig bedrijventerrein Thermphos in Zeeland.

Naar aanleiding van het rapport van de commissie SamsomPDF-document draagt het Rijk bij aan de sanering van voormalig bedrijventerrein Thermphos in Zeeland (TK 29.826. nr. 91PDF-document). Het Rijk heeft hiervoor in 2017 € 27,7 miljoen gereserveerd. Om te zorgen dat de sanering doorgaat, worden deze middelen voor 2018 met deze incidentele suppletoire begroting toegevoegd aan de begroting van Infrastructuur en Waterstaat.


Stand van zaken

Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Afkondiging
Staatsblad(en)

De Tweede Kamer heeft het voorstel (TK, 1) op 31 mei 2018 als hamerstuk afgedaan.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 19 juni 2018 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

2 maart 2018

titel

Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2018 (Incidentele suppletoire begroting inzake Thermphos)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Met ingang van 1 maart 2018 van het onderhavige begrotingsjaar. Indien het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst, wordt uitgegeven op of na de datum van 1 maart 2018, dan treedt zij inwerking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van dat Staatsblad en werkt zij terug tot en met 1 maart 2018 van het onderhavige begrotingsjaar.


Documenten

7