Derde Kamer terug van recesDe Derde Kamer is als eerste terug van reces voor het nieuwe parlementaire seizoen. Vanaf nu zijn de bekende oranje leskoffertjes weer te bestellen via ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. 

Het Derde Kamer finaledebat in 2017
Grotere versie foto

De Derde Kamer der Staten-Generaal is een initiatief van de Eerste en Tweede Kamer in samenwerking met ProDemos. De website met lesmateriaal, informatie en games over de Nederlandse parlementaire democratie is bestemd voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Leerlingen leren zo hoe de politiek werkt in Nederland. Ook voor het maken van een werkstuk of spreekbeurt over de Eerste en Tweede Kamer, kunnen de leerlingen informatie en plaatjes op de website vinden.

Scholen die het lesprogramma van Derde Kamer in de week Van Prinsjesdag hebben behandeld in de klas, maken kans op een mooie prijs: een uitnodiging voor het finale debat in de echte Eerste Kamer. 

Het lesmateriaal van de Derde Kamer bestaat uit twee koffertjes. Het eerste deel behandelt de thema's Prinsjesdag, Wie is de baas, Verkiezingen en Democratie. Het tweede deel gaat vervolgens wat dieper in op deze thema's.

Iedere les (van ongeveer een uur) heeft dezelfde opbouw: een kort filmpje, een handboekje met informatie en vragen en een debatspel.

De filmpjes zijn te downloaden via de website www.derdekamer.nl. Op de website kunnen de kinderen alle informatie vinden voor het beantwoorden van de vragen.

Scholen kunnen het lespakket bestellen via ProDemos.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 2 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Het Derde Kamer finaledebat in 2017
Afbeelding 1 - Het Derde Kamer finaledebat in 2017