Eerste Kamer geopend op Open Monumentendag 2018Zaterdag 8 september 2018 opent de Eerste Kamer de deuren voor iedereen die het gebouw aan het Binnenhof eens aan de binnenzijde wil bekijken. Van 10.00 tot 16.30 uur kunt u een kijkje nemen achter de deur op Binnenhof 22. Onder andere de Noenzaal en de plenaire zaal zijn te bezichtigen, maar ook de Wandelgang en de Hall worden opengesteld.

Open Monumentendag 2017
Grotere versie foto

Bezoekers worden gedurende de dag ontvangen door verschillende senatoren, onder wie Voorzitter Ankie Broekers-Knol, en medewerkers van de Eerste Kamer. Zij vertellen over de bijzonderheden van het gebouw, maar ook over de werkzaamheden van de Kamer en haar Leden. Mensen kunnen reageren op stellingen over de Eerste Kamer en voor kinderen is er een speciale speurtocht.

Tegelijk is er deze dag in de Noenzaal van de Eerste Kamer een tentoonstelling te bezichtigen met 17 bijzondere foto's. De fototentoonstelling vindt plaats in het kader van de Prinsjesfotowedstrijd: een wedstrijd van de beste politieke fotografie in het parlementaire jaar 2017-2018. De wedstrijd  is onderdeel van het Prinsjesfestival 2018 dat in die dagen op en rond het Binnenhof wordt gehouden.

Het gebouw van de Tweede Kamer wordt zaterdag 8 september eveneens opengesteld. Er is die dag een route die via de Eerste Kamer naar de Tweede Kamer leidt.

Open Monumentendag 2018 is een landelijk evenement dat plaatsvindt in het weekend van 8 en 9 september 2018. Van duizenden monumenten gaan de deuren gratis open voor het publiek. Jaarlijks wordt Open Monumentendag door zo'n 900.000 mensen bezocht. De Eerste Kamer ontvangt die dag doorgaans 3.000 tot 4.000 mensen.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 5 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Open Monumentendag 2017
Afbeelding 1 - Open Monumentendag 2017