Herdenking Utrecht en ChristchurchDe Eerste Kamer heeft dinsdag 19 maart stilgestaan bij de aanslagen in Utrecht op maandag 18 maart en in Christchurch, Nieuw-Zeeland, op vrijdag 15 maart. Aan het begin van de middagvergadering zei Voorzitter Ankie Broekers-Knol:

Vlag op Mauritstoren halfstok
Grotere versie foto

"Ik zou kort willen stilstaan bij de schokkende gebeurtenissen gisteren in Nederland en afgelopen vrijdag in Nieuw-Zeeland. Gebeurtenissen die Nederland en de rest van de wereld de afgelopen dagen hebben opgeschrikt.

Gisterenochtend vond een afschuwelijke aanslag plaats in Utrecht, waarbij - voor zover wij nu weten - drie mensen zijn omgekomen en vijf mensen gewond zijn geraakt. De Kamer heeft met grote zorg kennisgenomen van dit verdrietige nieuws. Ons medeleven gaat uit naar de gewonden en de nabestaanden van de slachtoffers.

Afgelopen vrijdag werd de wereld geconfronteerd met de aanslagen bij twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Vijftig mensen kwamen hierbij op verschrikkelijke wijze om het leven en tientallen mensen raakten gewond. Wij leven mee met de getroffenen."


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Vlag op Mauritstoren halfstok
Afbeelding 1 - Vlag op Mauritstoren halfstok