Voorzitters Europese Senaten komen samen in ParijsVan 13 tot en met 15 juni 2019 vond in Parijs de jaarlijkse bijeenkomst van Europese Senaatsvoorzitters plaats. De bijeenkomst vond plaats onder de vlag van de Associatie van Europese Senaten (AES), waarin Senaten uit zeventien Europese landen samenkomen en jaarlijks vergaderen op Voorzittersniveau.

Voorzitters Europese Senaten komen samen in Parijs
Grotere versie foto

De bijeenkomst in Parijs had een speciaal karakter: het betrof de twintigste bijeenkomst van de AES sinds de oprichting in het jaar 2000, die tevens in Parijs plaatsvond. De Voorzitter van de Franse Senaat, Gérard Larcher, had voor de gelegenheid tien Senaatsvoorzitters uit Afrikaanse landen uitgenodigd. Het thema 'Dialoog tussen Afrikaanse en Europese landen' vormde dan ook een belangrijk onderdeel van het programma. Daarnaast werd gesproken over het functioneren van bicamerale parlementaire systemen en over verschillende politieke actualiteiten.

Namens de Eerste Kamer nam oud-Voorzitter Ankie Broekers-Knol deel aan de bijeenkomst in gezelschap van de Griffier van de Eerste Kamer, Remco Nehmelman. Broekers-Knol sprak tijdens de bijeenkomst een toespraak uit over de dialoog tussen Europa en Afrika.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Voorzitters Europese Senaten komen samen in Parijs
Afbeelding 1 - Voorzitters Europese Senaten komen samen in Parijs