Koffertjes Derde Kamer weer beschikbaar



Leerlingen uit groep 7 van basisschool De Vijverhof uit Voorburg hebben dinsdag in de Eerste en Tweede Kamer de eerste exemplaren uitgereikt van de koffertjes met lesmateriaal voor de Derde Kamer, het onderwijsproject van beide Kamers in samenwerking met ProDemos voor de groepen 7 en 8 van de basisschool.

Koffertjes Derde Kamer weer beschikbaar
Grotere versie foto

De Voorzitter van de Eerste Kamer Jan Anthonie Bruijn nam voor de Eerste Kamer de eerste exemplaren in ontvangst, in de Tweede Kamer gebeurde dat onder meer door de Kamerleden Paul van Meenen (D66), Michel Rog (CDA) en Lisa Westerveld (GroenLinks). Ook minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties namen de koffertjes in ontvangst.

De Derde Kamer is een gratis interactief lesprogramma over de Nederlandse parlementaire democratie voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Op een speelse manier leren kinderen hoe de politiek werkt. Het lesprogramma bestaat uit twee delen: deel 1 voor beginners en deel 2 voor gevorderden.

Basisscholen in Nederland kunnen de koffertjes aanvragen voor gebruik in de les via www.derdekamer.nl. De scholen kunnen ook meedoen aan voorronden van een debatwedstrijd. Voor het finaledebat in de vergaderzaal van de Eerste Kamer dit najaar worden drie scholen op basis van hun inzendingen geselecteerd.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 6 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Koffertjes Derde Kamer weer beschikbaar
Afbeelding 1 - Koffertjes Derde Kamer weer beschikbaar