Oud-senator Tonnaer (PPR) herdachtDe Eerste Kamer heeft in de plenaire vergadering van dinsdag 24 september stil gestaan bij het overlijden op 14 juni jongstleden op 87-jarige leeftijd van oud-senator Jacques Tonnaer. Hij was lid van de Eerste Kamer van 16 september 1969 tot 17 september 1974 voor de PPR.

Oud-senator Tonnaer (PPR) overleden
Grotere versie foto

Toen de PPR in 1969 haar intrede deed in de Eerste Kamer werd Tonnaer voorzitter van de eenmansfractie. Ook toen de fractie in 1971 en 1974 groter werd, bleef Tonnaer fractievoorzitter. Tegelijk was hij burgemeester van Schinveld, de enige van de PPR in Nederland, en lid van Provinciale Staten. In 1975 werd Tonnaer benoemd als burgemeester van Sittard.

Naast zijn maatschappelijke en politieke carrière, en nog tot op hoge leeftijd, was Jacques Tonnaer bijzonder actief als bestuurder. Hij was onder andere lid van het Regionaal Bestuur Arbeidsvoorziening Zuid-Limburg, bestuurslid van het Sociaal-Historisch Centrum Limburg en van de Stichting Sittard Rosa Lima.

Voorzitter Jan Anthonie Bruijn: "Jacques Tonnaer stond bekend als een milde radicaal, even breedsprakig als diplomatiek, onvermoeibaar en aimabel. Hij hield van muziek en lezen. Moge ons respect voor zijn persoon en zijn verdiensten voor de samenleving en de Nederlandse parlementaire democratie tot steun zijn voor zijn familie en vrienden."


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Oud-senator Tonnaer (PPR) overleden
Afbeelding 1 - Oud-senator Tonnaer (PPR) overleden