Oud-senator Reijnen (KVP) herdachtDe Eerste Kamer heeft in de plenaire vergadering van dinsdag 12 mei stilgestaan bij het overlijden op 7 april jongstleden op 93-jarige leeftijd van oud-senator Jan Reijnen. Hij was lid van de Eerste Kamer van 16 mei 1972 tot 20 september 1977 voor de KVP.

Oud-senator Reijnen (KVP) herdacht
Grotere versie foto

Jan Reijnen werd in 1964 op zijn 37e burgemeester van Wervershoof, in 1969 van Oldenzaal en in 1976 van Heerlen. In 1986 stopte hij als burgemeester van Heerlen omdat hij benoemd was tot voorzitter van de Raad van Toezicht van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Twee jaar later werd hij bestuursvoorzitter van hetzelfde ABP.

"Gezien zijn achtergrond was het vanzelfsprekend dat Jan Reijnen bij zijn Eerste Kamerlidmaatschap in 1972 woordvoerder binnenlandse zaken en volkshuisvesting werd," zei Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn tijdens de herdenking.

Naast zijn maatschappelijke en politieke carrière was Jan Reijnen bijzonder actief als bestuurder op vele verschillende terreinen. Om enkele te noemen: voorzitter van hockeyclub D.E.S. in Kaatsheuvel, bestuurslid Koninklijk Muziekgezelschap Euphonia, bestuurslid Stichting Katholiek voortgezet onderwijs in West-Friesland en lid van het hoofdbestuur van de Europese Beweging Nederland.

Jan Anthonie Bruijn: "Jan Reijnen stond bekend als een aimabel bestuurder met een montere instelling, en met een groot hart voor de Europese samenwerking. Moge ons respect voor zijn persoon en zijn verdiensten voor de samenleving en de Nederlandse parlementaire democratie tot steun zijn voor zijn familie en vrienden."


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Oud-senator Reijnen (KVP) herdacht
Afbeelding 1 - Oud-senator Reijnen (KVP) herdacht