Eerste Kamercommissies buigen zich over CoronaMelderDe commissies voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Justitie & Veiligheid van de Eerste Kamer bespreken dinsdag 1 september a.s. de brief van de minister De Jonge (VWS) van 19 augustus jl. met het verzoek om het nog bij de Tweede Kamer aanhangige voorstel Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19 voor een wettelijke grondslag van de zogenoemde CoronaMelder, een digitale applicatie om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, spoedig te behandelen.

Minister De Jonge tijdens een mondeling overleg in de Eerste Kamer op 7 juli 2020
Grotere versie foto

Minister De Jonge heeft de Kamer gevraagd om een spoedige behandeling van het wetsvoorstel met het oog op de ontwikkeling in het aantal coronabesmettingen. De Jonge kondigde in brieven aan de Eerste Kamer van 17 en 19 augustus 2020 aan dat hij de app - die nu op proef in een aantal regio's wordt gebruikt - op 1 september landelijk zou willen invoeren.

De Eerste Kamercommissies voor VWS en Justitie & Veiligheid zullen ten behoeve van hun gezamenlijk commissievergadering op 1 september a.s. het reces een week eerder beëindigen. Formeel begint de Eerste Kamer op dinsdag 8 september weer met vergaderen.

Het wetsvoorstel moet overigens eerst nog in de Tweede Kamer worden behandeld. Op maandag 31 augustus houdt de Tweede Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport eerst een technische briefing over de CoronaMelder.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Minister De Jonge tijdens een mondeling overleg in de Eerste Kamer op 7 juli 2020
Afbeelding 1 - Minister De Jonge tijdens een mondeling overleg in de Eerste Kamer op 7 juli 2020