Vijf senatoren stappen uit FVD-fractieVijf senatoren van de fractie van Forum voor Democratie (FVD) stappen met ingang van 29 november jl. uit de fractie. Zij hebben dit meegedeeld in brieven aan de Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn. De vijf senatoren gaan vanaf die datum onder de naam van één van hen gezamenlijk verder in de Fractie-Van Pareren.

De vijf leden van de Fractie-Van Pareren zijn: Bob van Pareren, Toine Beukering, Otto Hermans, Hugo Berkhout en Nicki Pouw-Verweij.

De fractie van Forum voor Democratie bestaat nu uit vier leden: Paul Frentrop, Lennart van der Linden, Johan Dessing en Loek van Wely. Voor voormalige FVD-senator Paul Cliteur, die met ingang van 25 november jl. zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer heeft opgezegd, moet nog een opvolger worden benoemd.

Forum voor Democratie kwam in juni 2019 als nieuwe partij met twaalf zetels meteen als grootste fractie in de Eerste Kamer. In juli 2019 splitsten de senatoren Henk Otten en Jeroen de Vries zich af in de Fractie-Otten. In augustus 2019 sloot FVD-senator Dorien Rookmaker zich aan bij de Fractie-Otten; na haar vertrek naar het Europees Parlement in februari 2020 werd zij opgevolgd door Otto Hermans, waarmee de FVD-fractie vanaf dat moment met tien zetels - na de VVD (twaalf zetels) - de op één na grootste fractie in de Senaat was.


Deel dit item: