35.705

Incidentele suppletoire begroting Infrastructuur en Waterstaat 2021 inzake WinairDoor de inreisbeperkingen en de teruggevallen vraag door de COVID-19-crisis dreigen de luchtverbindingen met Bonaire, Sint Eustatius en Saba stil te vallen. Winair, de enige luchtvaartmaatschappij die verbindingen onderhoudt met alle zes de Caribische delen van het Koninkrijk is hierdoor in financiële problemen geraakt.

Met dit voorstel wordt een hypothecaire lening op het luchthavengebouw van Winair verstrekt waardoor de luchtverbinding tussen de eilanden op de korte termijn is gewaarborgd. Aan de hypothecaire lening wordt als belangrijkste voorwaarde gesteld dat Winair, zolang de lening loopt en met inachtneming van de COVID-19-reisbeperkingen, een regelmatige luchtverbinding met de eilanden Sint Eustatius en Saba moet garanderen.


Stand van zaken

Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Afkondiging
Staatsblad(en)

De Tweede Kamer heeft het voorstel (TK, 1) op 22 april 2021 als hamerstuk afgedaan.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 25 mei 2021 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

15 januari 2021

titel

Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (XII) voor het jaar 2021 (Incidentele suppletoire begroting inzake Winair)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2021.


Documenten