Mondeling overleg 9 maart over nieuwe pensioenstelselDe vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid voert op dinsdag 9 maart 2021 een mondeling overleg met minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het nieuwe pensioenstelsel.

Plenaire vergaderzaal Eerste Kamer
Grotere versie foto

De commissie zal met de minister spreken over het beoogde stelsel, de overgang van het huidige naar het nieuwe stelsel en het voorziene wetgevingstijdpad.

Het mondeling overleg vindt van 14.30 uur tot 16.30 uur plaats in de plenaire zaal en zal live worden gestreamd via de website van de Eerste Kamer.

Achtergrond

Op 5 juni 2019 heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Kamer geïnformeerd over het principeakkoord over de vernieuwing van het pensioenstelsel. Sindsdien heeft de Eerste Kamer de minister een aantal keer schriftelijk bevraagd over dit onderwerp.

In maart 2020 heeft eerder een mondeling overleg plaatsgehad met de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en van Financiën over de toekomst van het pensioenstelsel.

Met de recent afgeronde internetconsultatie over het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen is thans een goed moment gevonden voor een hernieuwde mondelinge gedachtewisseling in dit dossier.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Plenaire vergaderzaal Eerste Kamer
Afbeelding 1 - Plenaire vergaderzaal Eerste Kamer