Veel animo voor stembureau Eerste KamerDe Eerste Kamer is woensdag stembureau geweest voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Om 21.00 is het stembureau gesloten. In totaal hebben 2069 mensen hun stem uitgebracht in het stembureau in de historische Noenzaal.

Grotere versie foto

Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn heette de vrijwilligers die het bureau bemanden in de ochtend welkom. Sinds de opening om 7.30 uur was er sprake van een gestage stroom stemmers.

Ondanks de grote aanloop hield men zich aan de coronamaatregelen. In de rij op het Binnenhof bleef iedereen netjes op anderhalve meter afstand, en droegen de wachtenden mondkapjes. De vaste looproute was in het gebouw met stickers aangegeven en dankzij de speciale spatschermen konden stembureauleden hun werk veilig uitvoeren.

Veel mensen verklaarden hun komst naar de Eerste Kamer vanwege het bijzondere historische karakter van de locatie op het eeuwenoude Binnenhof, maar ook omdat ze de Eerste Kamer zelf als ‘prachtige plek om te stemmen’ bestempelden.

Ook op (sociale) media was er woensdag aandacht voor het stembureau in de Noenzaal. Vooral de rij werd regelmatig op foto en film gezet.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 5 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.