Veteranendag 2021Zaterdag 26 juni 2021 vond de 17e editie van de Nederlandse Veteranendag plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Op die dag worden alle Nederlandse veteranen geëerd, die zich hebben ingezet in de dienst van de vrede, nu en in het verleden. De Eerste Kamer werd op Veteranendag vertegenwoordigd door Voorzitter Jan Anthonie Bruijn.

Grotere versie foto

De dag werd geopend in aanwezigheid van onder meer Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, minister-president Mark Rutte, minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten, de beide Kamervoorzitters, burgemeester Jan van Zanen, Commandant der Strijdkrachten Generaal Onno Eichelsheim en Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland en tevens voorzitter van Nationaal Comité Veteranendag.

In verband met de coronamaatregelen was het traditionele defilé van duizenden veteranen en militairen van het Haagse Malieveld door de binnenstad vervangen door een alternatief programma waarin een aantal veteranen centraal stond.

Nederlandse Veteranendag is ingesteld door de regering en wordt georganiseerd door het Nationaal Comité Veteranendag, met ondersteuning van het ministerie van Defensie en maatschappelijke organisaties. Doel is om maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen te bevorderen.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en minister-president Mark Rutte
Afbeelding 1 - Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en minister-president Mark Rutte