Eerste Kamer ontvangt Voorzitter Zwitserse KantonsraadOp 4 oktober ontving Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn de heer Alex Kuprecht, voorzitter van de Zwitserse Kantonsraad.

De Kantonsraadvoorzitter werd begeleid door een delegatie van vier senatoren. Na de ontvangst door de Eerste Kamervoorzitter vond in het Johan de Witthuis een ontmoeting plaats tussen de Zwitserse delegatie en een delegatie Eerste en Tweede Kamerleden, bestaande uit Pim van Ballekom (VVD, Eerste Kamer), Toine Beukering (Fractie-Nanninga, Eerste Kamer), Paul Frentrop (FVD, Eerste Kamer), Pepijn van Houwelingen (FVD, Tweede Kamer), Jan Keunen (VVD, Eerste Kamer), Ruud Koole (PvdA, Eerste Kamer), Bob van Pareren (Fractie-Nanninga, Eerste Kamer) en Loek van Wely (Fractie-Nanninga, Eerste Kamer).

Tijdens de ontmoeting is onder andere gesproken over de relatie tussen Zwitserland en de Europese Unie (EU) en de coronasituatie in beide landen. Zwitserland maakt geen deel uit van de EU, maar heeft wel zo'n 120, voornamelijk handels-, akkoorden met de EU. Ook vertelde Eerste Kamervoorzitter Bruijn over de recente verhuizing van de Eerste Kamer in verband met de renovatie van het Binnenhof. De Zwitserse delegatie kreeg tevens een rondleiding door de Eerste Kamergebouwen aan de Kazernestraat en het Lange Voorhout.


Deel dit item: