Korte aantekeningen vergadering commissie Financiën (FIN) van 15 oktober 2024




Besluitpunten die betrekking hebben op wetsvoorstel Wijziging begrotingsstaat Financiën en Nationale Schuld 2024 (Miljoenennota) (36.613 IX)

- Mededelingen en informatie

Naar aanleiding van de kabinetsappreciatie Draghi-rapport merkt het lid Aerdts (D66) op dat de Tweede Kamer de heer Draghi heeft uitgenodigd om zijn rapport 'EU competitiveness looking ahead' toe te lichten. Zij verzoekt de griffie ambtelijk na te gaan of - bij doorgang van dit gesprek- het mogelijk is om hier een gezamenlijk gesprek van te maken met de leden van de Eerste Kamer.

De griffier kondigt aan dat er waarschijnlijk een brief komt van de minister van Financiën met een verzoek om een spoedige behandeling van de Wijziging van de begrotingsstaat van het
Ministerie van Financiën (IXB) en de
begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor
het jaar 2024 (wijziging samenhangende met
Miljoenennota) (36.613 IX), die nu op de termijnbrief staat opgenomen.
Het lid Visseren-Hamakers (PvdD) geeft aan dat de vaste commissie voor Europese Zaken heeft besloten het voorstel COM(2024)426 over uitwerking G7-akkoord financiële steun aan Oekraïne 2024, samen met de daarover verschenen kabinetsappreciatie, voor procedure heeft geagendeerd. De griffie geeft aan dat dit indien nodig, gezamenlijk kan worden besproken in een gecombineerde commissievergadering.


De griffier van de commissie,
Helene de Man