Europese Commissie presenteert nieuw Werkprogramma



Op 19 oktober 2021 presenteerde de Europese Commissie het Werkprogramma voor 2022. Hierin staan haar plannen voor nieuwe wetgevings- en beleidsinitiatieven voor het komende jaar. Deze voorstellen komen vervolgens aan bod in het Europees Parlement en de Raad van de EU.

De Eerste Kamer selecteert uit het Werkprogramma van de Europese Commissie initiatieven voor het Europees Werkprogramma van de Eerste Kamer. Eerste Kamercommissies kunnen een voorstel van de Europese Commissie in behandeling nemen, bijvoorbeeld door schriftelijk overleg te voeren met een bewindspersoon en/of de Europese Commissie.

Voor Europese voorstellen die de Kamercommissies in behandeling nemen worden e-dossiers aangemaakt. Hierin vindt u informatie over de behandeling van een Europees voorstel in de Eerste Kamer. Daarnaast ziet u in dit e-dossier ook hoe de behandeling van het voorstel in de Tweede Kamer, de Raad van de EU en het Europees Parlement verloopt, en treft u de standpunten van de Nederlandse regering en de andere EU-lidstaten aan.

Meer informatie over de behandeling van het Werkprogramma voor 2022 leest u in het e-dossier op de EuropaPoort website:


Deel dit item: