Verslag van de vergadering van 2 juni 2015 (2014/2015 nr. 33)
Aanvang: 13.50 uur
Status: gecorrigeerd
Stemming motie Wet veiligheidsonderzoeken
Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van de Wet veiligheidsonderzoeken in verband met het opnemen van een grondslag voor het doorberekenen van kosten verbonden aan het uitvoeren van veiligheidsonderzoeken alsmede enkele andere wijzigingen,
te weten:
de motie-Thom de Graaf c.s. over een beschouwing omtrent het doorberekenen van kosten van handelingen en diensten in het kader van de uitvoering van de overheidstaak en een aanzet van een afwegingskader (33673, letter D).
(Zie vergadering van 14 april 2015.)
De voorzitter:
Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.
De heer Meijer (SP):
Voorzitter. Onder de motie van de heer Thom de Graaf staan als ondertekenaars leden van zes fracties vermeld. De SP-fractie ontbreekt. Dat zou de indruk kunnen wekken dat wij het oneens zijn met het streven om ten behoeve van de rechtszekerheid een afwegingskader te ontwikkelen voor de doorberekening van kosten voor veiligheidsonderzoeken. De heer De Graaf had die motie weken van tevoren aangekondigd, maar ik heb uiteindelijk niet de kans gekregen om haar op 14 april mede te ondertekenen. De eerste indiener heeft mij verzekerd dat dit een gevolg is van het feit dat hij nog bezig was met inzameling van de handtekeningen, terwijl ik in tweede termijn het woord voerde. Tegen zijn verwachting in was hij onmiddellijk daarna zelf aan de beurt. Zonder die complicatie zou ik de motie zeker hebben medeondertekend. Aanvaarding van deze motie betekent een verbetering met betrekking tot een van onze kritiekpunten, maar biedt overigens geen oplossing voor de andere bezwaren die we tegen dit wetsvoorstel behouden.
De voorzitter:
Ik stel voor, te stemmen bij zitten en opstaan.
Daartoe wordt besloten.
In stemming komt de motie-Thom de Graaf c.s. (33673, letter D).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de PvdA, het CDA, de ChristenUnie, de SGP, GroenLinks, de SP, D66, 50PLUS, de PvdD en De Lange voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PVV ertegen, zodat zij is aangenomen.