Nieuws uit de commissies dinsdag 22 februari 2022



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 22 februari 2022 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Schriftelijke inbreng

Implementatiewet richtlijnen verkoop goederen en levering digitale inhoud

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fractie van de VVD (Meijer), mede namens de fractie van het CDA en de SGP.

Doorwerking ruimtelijke belangen (wereld)erfgoed

Brief van de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening ter aanbieding van Pilot 2 en 3: doorwerking nationale ruimtelijke belangen (wereld)erfgoed en defensie

Inbreng voor schriftelijk overleg met de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening naar aanleiding van de brief van 2 februari 2022 wordt geleverd door de fracties van de PvdA (Fiers) en de ChristenUnie (Verkerk).

Definitieve invoering van het nieuwe stembiljet voor kiezers buiten Nederland; Tijdelijke experimentenwet nieuwe stembiljetten

Inbreng voor het nader voorlopig verslag wordt geleverd door de fractie van de PVV (Van Hattem).

Verzamelbrief luchtvaart

Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van Infrastructuur en Waterstaat over het luchtvaartbeleid

Inbreng voor nader schriftelijk overleg met de minister van Infrastructuur en Waterstaat naar aanleiding van de brief van 26 januari 2022 wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit) en de PvdD gezamenlijk.

Onderzoek profijt lidmaatschap Europese Unie

De leden van de fractie-Nanninga leveren uiterlijk donderdagochtend 24 februari 2022 de inbreng voor schriftelijk overleg. De status van de motie-Backer blijft ongewijzigd op niet-uitgevoerd, in afwachting van de aanvullende stappen die in de brief van 22 februari 2021 worden genoemd.

Actieplan terrorismebestrijding Afghanistan

Inbreng voor nader schriftelijk overleg met de minister en staatssecretaris van Justitie en Veiligheid naar aanleiding van de brief van 2 februari 2022 wordt geleverd door de fractie van GroenLinks (Karimi).


Covid19

Vijfde verlenging Tijdelijke wet maatregelen covid-19

Brief van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 22 februari 2022 met het advies van de Raad van State alsmede het nader rapport (brief is nog niet gepubliceerd)

De commissies Justitie en Veiligheid; Volksgezondheid, Welzijn en Sport; en Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken besluiten op 15 maart 2022 inbreng te leveren voor een verzamelbrief, waarbij de brief van de minister van VWS van 22 februari 2022 en bijlagen (nog niet gepubliceerd als kamerstuk) desgewenst kan worden betrokken.

Maatregelen Bonaire, Sint-Eustatius en Saba

Brief van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ter aanbieding van de regeling houdende wijziging van de Tijdelijke regelingen maatregelen covid-19, Bonaire, Sint Eustatius en Saba in verband met het op nihil stellen van de veilige afstand, vereenvoudigen van de reismaatregelen, het mogelijk maken van 1G-beleid en enkele andere aanpassingen en het Besluit houdende wijziging van het Tijdelijke besluit veilige afstand in verband met het vaststellen van de veilige afstand op nul meter en de stand van zaken covid-19

De commissies Justitie en Veiligheid; Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken; Koninkrijksrelaties; Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving; Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besluiten op 15 maart 2022 inbreng te leveren voor een verzamelbrief, waarbij de stand van zakenbrief van de minister van VWS van 15 februari 2022 desgewenst kan worden betrokken.


Divers

Stand van zaken Omgevingswet

De commissies Economische Zaken en Klimaat; en Infrastructuur en Waterstaat besluiten de stand van zaken rondom de inwerkingtreding van de Omgevingswet opnieuw te agenderen op 15 maart 2022, wanneer de reactie van de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening op het advies van het Adviescollege ICT-toetsing over de werking van het Digitaal Stelsel Omgevingswet door de Kamer is ontvangen en het commissiedebat Omgevingswet in de Tweede Kamer (op 8 maart 2022) heeft plaatsgevonden.

Voornemens en prioriteiten SZW in coalitieakkoord

Inbreng voor een concept commissiebrede brief wordt geleverd door de leden van de CDA-fractie (Oomen-Ruijten). De commissie SZW zal de bewindspersonen SZW verzoeken om een schriftelijke reactie voor het informele, besloten kennismakingsgesprek van 8 maart 2022.


Deel dit item: