Nieuws uit de commissies dinsdag 15 maart 2022



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 15 maart 2022 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.

Schriftelijke inbreng

Door niet-ingezetenen gekozen kiescollege verkiezing Eerste Kamer

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van D66 (Dittrich), PVV (Van Hattem) en SGP (Schalk).

Onbeperkt meedoen en toezegging Consultatie College voor de Rechten van de Mens

Brief van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 19 november 2021 en verslag schriftelijk overleg met de minister voor Langdurige Zorg en Sport van 17 februari 2022

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van VVD (De Bruijn-Wezeman) en GroenLinks (Van Gurp) en van de fracties van PvdD en 50PLUS gezamenlijk (Prast/Baay-Timmerman).

Benoeming leden Commissie Parameters

Brief van de minister voor Armoedebestrijding, Participatie en Pensioenen over de benoeming van leden van de Commissie Parameters en over de opdracht aan de commissie

Inbreng voor schriftelijk overleg met de minister voor APP naar aanleiding van de brief van 16 februari 2022 wordt geleverd door de fracties van CDA (Oomen-Ruijten) en PvdA (Vos) gezamenlijk en OSF (Raven).

Voorstellen voor een EU-code voor politiële samenwerking

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van VVD (Arbouw), GroenLinks (Veldhoen), PVV (Bezaan) en 50PLUS (Baay-Timmerman).

Evaluatie PNR-wet

Brief van de minister van Justitie en Veiligheid met de beleidsreactie op de evaluatie van de PNR-wet;

Brief van de minister van Justitie en Veiligheid over de voorhang Ontwerpbesluit houdende bestendiging van de toepasselijkheid op vluchten binnen de EU van de PNR-wet;

Wet gebruik van passagiersgegevens voor de bestrijding van terroristische en ernstige misdrijven

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van GroenLinks (Veldhoen).

Programmatische aanpak volkshuisvesting

Brief van de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening over de programmatische aanpak voor de portefeuille Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van de PVV (Bezaan) en PvdD (Nicolaï).

Corona

Coronasteunpakket

Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van Economische Zaken en Klimaat over het coronasteunpakket in het eerste kwartaal van 2022

Inbreng voor nader schriftelijk overleg naar aanleiding van onderstaande brieven wordt heden geleverd door de leden van de fracties van VVD (Geerdink) en CDA (Oomen-Ruijten/Essers).

Verzamelbrief covid-19

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van D66 (Van der Voort), PvdA (Karakus), ChristenUnie (Verkerk) en PvdD (Nicolaï). De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal verzocht worden de beantwoording uiterlijk 8 april 2022 de Kamer te doen toekomen in verband met het brede beleidsdebat over covid-19 op 12 april 2022.

Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19

Brief van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ter aanbieding van het Ontwerpbesluit verlenging Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (De Boer) en PvdD (Nicolaï).

Divers

Kennismakingsgesprek minister Binnenlandse Zaken

De commissie Binnenlandse Zaken/Algemene Zaken had een besloten informeel kennismakingsgesprek met minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Kennismakingsgesprek staatssecretaris Justitie en Veiligheid

De commissies Immigratie & Asiel/JBZ-Raad en Justitie en Veiligheid hadden een besloten informeel kennismakingsgesprek met staatssecretaris Van der Burg van Justitie en Veiligheid.


Deel dit item: