Mededelingen en verlenging aangehouden moties 36333, H en 36410, I



Verslag van de vergadering van 9 april 2024 (2023/2024 nr. 27)

Aanvang: 13.33 uur

Status: gerectificeerd


De voorzitter:

Ingekomen zijn berichten van verhindering van de leden:

Schippers, Thijssen en Kroon, wegens verplichtingen elders;

Karimi, wegens werkzaamheden voor de OVSE Parlementaire Assemblee;

Moonen, wegens persoonlijke omstandigheden.

Dit bericht wordt voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Aan de orde is het voorstel om de vervaltermijn van de aangehouden motie van het lid Dittrich c.s. over het verzoek om de IND de mogelijkheid te bieden om kansrijke asielzoekers schriftelijk te horen (36333, letter H) en de aangehouden motie van het lid Hartog c.s. over constructievere manieren voor financieel beheer binnen het Koninkrijk (36410, letter I) met twaalf weken te verlengen. Op grond van artikel 67, eerste lid, van het Reglement van Orde zullen beide moties op 16 april aanstaande van rechtswege vervallen. Kan de Kamer instemmen met het voorstel tot verlenging van de termijn van aanhouden voor beide moties? Ik zie enthousiasme. Dat is dus het geval. Wenst een van de leden wellicht aantekening? Dat is niet zo. Daarmee zijn de moties aangehouden.

Op verzoek van de BBB-fractie heb ik op grond van artikel 30 van het Reglement van Orde van de Eerste Kamer het lid Croll aangewezen als lid van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het lid Goossen als lid van de commissie voor Koninkrijksrelaties in plaats van het lid Marquart Scholtz.