Eerste Kamer op dinsdag 31 oktober 2017



De plenaire vergadering van de Eerste Kamer op dinsdag 31 oktober start met de beëdiging van twee nieuwe Eerste Kamerleden. Daarna stemt de Kamer over de Grondwetswijziging voor de Caribische openbare lichamen (34.702). Er staan verder geen onderwerpen voor plenair debat op de agenda. Daarnaast vinden er dinsdagmiddag vijftien commissievergaderingen plaats in de Kamer. 

Beëdiging twee nieuwe Eerste Kamerleden

Pia Lokin-Sassen (CDA) wordt beëdigd als opvolger van Wopke Hoekstra die minister van Financiën is geworden in het kabinet Rutte-III. Lokin-Sassen was van 7 juni 2011 tot 9 juni 2015 ook al lid van de Eerste Kamer. Max Aardema (PVV) wordt beëdigd als tijdelijk Kamerlid als vervanger wegens ziekte van Martin van Beek.

Stemming Grondwetswijziging Openbare lichamen Caribisch Nederland (2e lezing)

De Eerste Kamer stemt dinsdagmiddag over de  tweede lezing van een Grondwetswijzing die de constitutionele basis legt voor de Caribische Openbare lichamen Bonaire, St. Eustatius en Saba en een kiescollege regelt voor de Eerste Kamer (34.702). De voorstellen zijn in eerste lezing in 2016 aangenomen door de Eerste Kamer. Voor grondwetswijzigingen zijn twee behandelingen in beide Kamers vereist: de eerste keer met een gewone meerderheid, de tweede met twee derde meerderheid.


Deel dit item: