Nieuws uit de commissies van 21 februari 2023



De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 21 februari 2022 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Omgevingswet

De commissies voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) en voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) bespreken de stand van zaken van de Omgevingswet. Naar aanleiding van de brief van de minister voor VRO over voortgang van de implementatie van de Omgevingswet is besloten dat inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van D66 (Moonen), mede namens de fracties van de VVD (Klip-Martin), het CDA (Rietkerk) en de ChristenUnie (Verkerk), de fractie van GroenLinks (Kluit), de Fractie-Nanninga (Van der Linden), de PvdA (Fiers), de PVV (Bezaan), de SP (Janssen) en de PvdD (Nicolaï). De commissies bepalen de reactietermijn voor beantwoording van de vragen op 28 februari a.s. en vertrouwen op een zelfstandig leesbare antwoordbrief.


Wet toekomst pensioenen

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hield dinsdag 21 februari een tweede deskundigenbijeenkomst over het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen (Wtp). In drie blokken spraken de leden van de commissie met deskundigen over dit wetsvoorstel. In het bijzonder werd ingegaan op de thema's 'rechtmatigheid' en 'effecten van de wet'. U kunt de bijeenkomst hier terugkijken.


Politie

De commissie voor Justitie en Veiligheid (J&V) ontving op 21 februari een technische briefing naar aanleiding van het eerder gevoerde debat Geweldsaanwending opsporingsambtenaar. De technische had als onderwerp de inclusieve politie. U kunt de technische briefing hier terugkijken.


Schriftelijke inbreng

Registratie ritueel geslachte dieren

De commissie voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) bespreekt dat inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de PVV (Faber) en de PvdD (Koffeman).

Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bespreekt dat inbreng voor het nader voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van VVD (Keunen), CDA (Prins), D66 (Van der Voort), GroenLinks en PvdA gezamenlijk (Krijnen/Karakus), SP (Gerkens) en ChristenUnie (Verkerk).

Gebruik technische hulpmiddelen bij tolheffing

De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) bespreekt dat inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fractie van de PVV (Bezaan).

Modernisering erkenningenstelsel Wegenverkeerswet 1994

De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) bespreekt dat inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van GroenLinks en de PvdA gezamenlijk (Kluit/Karakus).

> 36.164

Afstemming definities bij voortgangsrapportages Natuurnetwerk Nederland

De commissies voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) en voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) bespreken dat inbreng voor schriftelijk overleg met betrekking tot de gedane toezegging op dit punt wordt geleverd door de fractie van GroenLinks (Kluit).


Plenair

Europees Werkprogramma 2023

De commissie voor Europese Zaken (EUZA) stemt in met doorgeleiding van de conceptprioriteitenlijst naar de plenaire vergadering, zodat deze kan worden vastgesteld als Europees werkprogramma 2023 van de Eerste Kamer.


Deel dit item: