2 juli: Deskundigenbijeenkomst over waterkwaliteit



Na een eerste deskundigenbijeenkomst over water op 19 maart en een tweede op 26 maart, wordt dinsdagmiddag 2 juli een derde deskundigenbijeenkomst gehouden over waterkwaliteit. Experts op het gebied van water en waterkwaliteit schuiven aan om de meest urgente thema's te bespreken met de leden van de commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO).


Thema waterkwaliteit

De deskundigenbijeenkomst gaat onder andere in op de staat van de waterkwaliteit in Nederland en de hiermee samenhangende maatschappelijk-economische impact; de invloed van waterkwaliteit op watervoorraad; de doelen van de Kaderrichtlijn Water; de kosten en opbrengsten (economisch en maatschappelijk) om de doelen van de Kaderrichtlijn Water te halen; de consequenties van de Kaderrichtlijn voor de governance (bestuur en beheer); de samenhang tussen de waterkwaliteit en andere beleidsterreinen, zoals landbouw, ruimte, wonen, recreëren, en zorg; de mogelijkheden om industriewater te recyclen; en internationale invloeden.


Deskundigen

De commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving heeft zes deskundigen uitgenodigd voor de bijeenkomst op 2 juli:

  • Pieter Litjens, voorzitter van de Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (Vewin)
  • Piet Verdonschot, emeritus hoogleraar Universiteit van Amsterdam/Wageningen University & Research
  • Nicole van Straten, plaatsvervangend secretaris directeur College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb)
  • Tom Kunzler, Vereniging van bos- en natuurterreineigenaren (VBNE)
  • Sander Mager, vicevoorzitter Unie van Waterschappen
  • Joris Baecke, portefeuillehouder Bodem & Water LTO

Serie bijeenkomsten

De bijeenkomst op 2 juli is de derde van een reeks van vier deskundigenbijeenkomsten met als thema 'water'. De bijeenkomsten zijn gericht op kennisverwerving en kennisvermeerdering. Op 19 maart is het 'water en bodem sturend'-principe besproken. Dat houdt in dat water en bodem veel meer richtinggevend worden bij de ruimtelijke inrichting van Nederland. Een week later, op 26 maart, ging de deskundigenbijeenkomst over waterveiligheid: veilig wonen, werken en recreëren onder en boven de Nederlandse zeespiegel is niet altijd vanzelfsprekend. Als alle bijeenkomsten zijn gehouden zal de commissie IWO bezien op welke wijze aan het onderwerp een vervolg kan worden gegeven.


Praktische informatie

De bijeenkomst is van 16.00 tot 18.30 uur. U kunt de deskundigenbijeenkomst bijwonen of volgen via de livestream. Meer informatie over deze mogelijkheden vindt u onder Bezoekinformatie.


Deel dit item: