Nieuws uit de commissies van 9 juli 2024



Nieuws uit de commissies van dinsdag 9 juli 2024

Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 9 juli 2024 vergaderd over de voortgang van de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Schriftelijke inbreng

Tegengaan productie en handel nieuwe psychoactieve stoffen

In de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is besloten dat de leden van de fracties Groenlinks-PvdA (Van Gurp), D66 (Moonen) en Volt (Perin-Gopie) gezamenlijk en de PvdD (Nicolai) en JA21 (Baumgarten) inbreng leveren voor het tweede verslag.

Regeling van nicotineproducten zonder tabak en nicotineapparaten

In de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is besloten dat de leden van de fracties GroenLinks-PvdA (Van Gurp), SP (Van Aelst-den Uijl) en PvdD (Koffeman) gezamelijk inbreng leveren voor het tweede verslag.

Verlening Verordening tijdelijke liberalisering handel tussen de EU en Oekraïne

In de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) is besloten dat de PvdD fractie (Nicolai) inbreng levert voor schriftelijk overleg.

Aanvullende humanitaire hulp aan Gaza via airdrops

In de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) is besloten dat de leden van de fracties BBB (Marquart Scholtz) en de SP (Van Apeldoorn) inbreng leveren voor het schriftelijk overleg.


Hamerstukken

Implementatie richtlijn milieuaansprakelijkheid

De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) meldt het wetsvoorstel Implementatie richtlijn milieuaansprakelijkheid aan voor stemming diezelfde avond. Het wetsvoorstel is aangenomen.


Overig

De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving hielden een technische briefing met ambtenaren van Infrastructuur en Waterstaat.

Kijk de technische briefing hier terug.


Deel dit item: