Nieuws uit de commissies van 1 oktober 2024



Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 1 oktober 2024 vergaderd over de voortgang van de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Hamerstukken

Toezicht en handhaving tabaks- en rookwarenwet

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengt blanco verlag uit en stelt voor het wetsvoorstel als hamerstuk af te doen.


Schriftelijke inbreng

Handel in nieuwe psychoactieve stoffen

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal een aantal externe deskundigen schriftelijke vragen stellen voordat verder wordt gesproken over de nadere procedure.

Militair radarstation Herwijnen

In de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingshulp leverde senator Janssen (SP) schriftelijke inbreng.

Gedrag in aanvullend onderwijs

De fracties van JA 21 (Van Bijsterveld) en SGP (De Vries) leverden schriftelijke inbreng.

TenneT

In de commissies voor Financiën en voor Economische Zaken, Klimaat en Groene Groei is inbreng voor vertrouwelijk schriftelijk overleg geleverd door de fracties van BBB (Kroon) en JA21 (Baumgarten). Beslist is verder dat het mondeling overleg met de minister op 15 oktober deels openbaar en deels besloten wordt.


Overig

Kennismakingsgesprek

De commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingshulp had een kennismakingsgesprek met minister Reinette Klever voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp. Na een inleiding door de minister kregen leden de gelegenheid om vragen te stellen. Het gesprek kunt u hier terugkijken.

Huwelijk partners van hetzelfde geslacht

De commissie voor Koninkrijksrelaties (KOREL) besluit de toezegging over het openstellen van het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht in het Caribisch deel van het Koninkrijk als deels voldaan aan te merken.

Algemene Financiële Beschouwingen

De technische briefing over het pakket Belastingplan in de commissie voor Financiën staat gepland voor maandagavond 18 november.


Deel dit item: