Eerste Kamer debatteert op 30 september over AWBZ en WMO



De Eerste Kamer houdt op dinsdag 30 september 2008 een debat over de toekomst van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De nieuwe WMO heeft enkele taken van de AWBZ overgenomen, zoals o.a. de bekostiging van de thuiszorg. Bij de WMO heeft de gemeentelijke overheid een centrale rol.

Zeven senatoren hebben zich voor dit debat met de regering aangemeld. Het zijn mevrouw Dupuis (VVD), de heer Klein Breteler (CDA), mevrouw Slagter-Roukema (SP) en de heren Putters (PvdA), Thissen (GroenLinks), Van den Berg (SGP) en Yildirim (Fractie-Yildirim).

Voorafgaand aan het debat over de toekomst van AWBZ en WMO behandelt de Eerste Kamer het wetsvoorstel (30.657) dat het mogelijk maakt een huisverbod op te leggen aan degene van wie een (ernstige) dreiging van huiselijk geweld uitgaat. Voor het debat over dit wetsvoorstel staan zes senatoren op de sprekerslijst: mevrouw Dupuis (VVD), de heren Engels (D66), Holdijk (SGP), mevrouw Quik-Schuijt (SP) en de heren Rehwinkel (PvdA) en Dölle (CDA).


Deel dit item: