De Eerste Kamercommissies hebben op dinsdag 14 februari 2022 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.
Stand van zaken hersteloperatie toeslagen
De commissie Financiën (FIN) stelt vast dat inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Karimi), de SP (Van Apeldoorn), de ChristenUnie (Kennedy-Doornbos) en de SGP (Schalk).
-
Wet hersteloperatie toeslagen (36.151)
-
Wet hardheidsaanpassing Awir
-
Brief van de staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane ter aanbieding van de voortgangsrapportage hersteloperatie toeslagen 4e kwartaal 2022 (35.468, T)
-
Brief van de staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane over de stand van zaken hersteloperatie toeslagen (EK 36.151 / 35.468, S)
Eerste van twee deskundigenbijeenkomsten
De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hield dinsdag 14 februari een eerste deskundigenbijeenkomst over het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen (Wtp). In drie blokken spraken de leden van de commissie met deskundigen over dit wetsvoorstel. In het bijzonder werd ingegaan op de thema's 'uitvoerbaarheid', 'handhaafbaarheid' en 'implementatie'. U kunt de bijeenkomst hier terugkijken. Op 21 februari a.s. vindt een tweede deskundigenbijeenkomst over de Wet toekomst pensioenen plaats, waarbij de thema's 'rechtmatigheid' en 'effecten van de wet' aan bod komen.
Mondeling overleg stikstof
De commissie Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) heeft besloten een mondeling overleg te houden over de stikstofproblematiek. Aanleiding is het verslag schriftelijk overleg over de technische briefing van 15 november 2022 .
De commissie stelt vast dat inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit), PvdD (Nicolaï) en OSF (Raven).
Implementatie derogatiebeschikking en actieprogramma Nitraatrichtlijn
Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van CDA (Prins), GroenLinks (Kluit) PvdD (Koffeman) en OSF (Raven).
Onnodige belemmeringen voor ontwikkelruimte bij toepassing salderingsinstrumenten
Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van GroenLinks (Kluit) en de PvdA (Karakus) gezamenlijk en door de fractie van de SGP (Schalk).
Achtste voortgangsrapportage natuur
Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van het CDA (Rietkerk)
Uber
De commissie Financiën (FIN) stelt vast dat inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de PvdA (Crone). De leden van de SP-fractie sluiten zich aan bij de inbreng van de PvdA.
-
Internationaal fiscaal (verdrags)beleid (25.087)
-
Brief van de staatssecretaris van Financiën - Fiscaliteit en Belastingdienst inzake intern onderzoek en externe validatie naar aanleiding van de berichtgeving over Uber (EK 25.087 / 35.927, X)
-
Brief van de staatssecretaris van Financiën - Fiscaliteit en Belastingdienst over Afschrift brief aan de Tweede Kamer over toegezegde documenten Uber (EK 25.087 / 35.927, Z)
Gespreksverslagen provinciale regietafels asielopvang
De commissie Immigratie & Asiel / JBZ-Raad (I&A/JBZ) stelt vast dat inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de PVV (Van Hattem).
Noodpakket banen en economie
De commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) stelt vast dat inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de leden van de CDA-fractie (Essers).
Terroristische online-inhoud
De commissie Justitie en Veiligheid (J&V) stelt vast dat inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van de PvdA (Recourt) en GroenLinks (Veldhoen) gezamenlijk en de PVV (Bezaan).
Deel dit item: