Stemming Regeling van nicotineproducten zonder tabak en nicotineapparaten



Verslag van de vergadering van 1 oktober 2024 (2024/2025 nr. 02)

Aanvang: 13.39 uur

Status: ongecorrigeerd

Een verslag met de status "ongecorrigeerd" is niet voor citaten en er kan geen recht aan ontleend worden.


Stemming Regeling van nicotineproducten zonder tabak en nicotineapparaten

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Tabaks- en rookwarenwet, houdende regeling van nicotineproducten zonder tabak en nicotineapparaten (36403).


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Ten slotte stemmen we over het wetsvoorstel 36403, Wijziging van de Tabaks- en rookwarenwet, houdende regeling van nicotineproducten zonder tabak en nicotineapparaten. Wenst een van de leden een stemverklaring over het wetsvoorstel af te leggen? Mevrouw Van Wijk namens de BBB-fractie.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Mevrouw Van Wijk i (BBB):

Dank, voorzitter. De wet is helder. Het afwegen van het gezondheidsaspect versus eigen verantwoordelijkheden was en is voor BBB lastig. BBB prevaleert eigen verantwoordelijkheid. Het belangrijkste argument voor BBB om tegen deze wet te stemmen is het feit dat deze wet nauwelijks of niet te handhaven is. BBB stemt tegen deze wet.

De voorzitter:

Dank u wel, mevrouw Van Wijk. Wenst een van de andere leden een stemverklaring af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, de SGP, D66, het CDA, Volt, de SP, de PvdD, de VVD, JA21, de ChristenUnie en 50PLUS voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de leden van de fracties van de PVV, FVD en BBB ertegen, zodat het is aanvaard.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Hiermee zijn we gekomen aan het einde van de stemmingen en tevens aan het einde van de vergadering. Ik dank alle leden, de staatssecretaris, de medewerkers die deze vergadering mogelijk hebben gemaakt en de aanwezigen op de publieke tribune voor hun komst naar de Kamer.