Het doel van deze PSO (Partnerschaps en Samenwerkingsovereenkomsten) is het bieden van een raamwerk voor een politieke dialoog, het ondersteunen van inspanningen op het gebied van democratisering en ontwikkeling en het versoepelen van handel en investeringen tussen de EU en het betreffende land (Trb. 2010, 82).
De samenwerking zal plaatsvinden op een breed aantal terreinen, waaronder mensenrechten, onderwijs, milieu, energie, wetenschap, technologie en ontwikkeling, transport en counterterrorisme illegale migratie, het witwassen van geld, drugs, georganiseerde misdaad en corruptie. De artikelen in de PSO over mensenrechten, terrorismebestrijding en massavernietigingswapens hebben opschortende werking. Daarnaast stemt Indonesië er met dit akkoord in toe te zullen treden tot het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof.
Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.
Het voorstel (TK 32.431, nr. 2) is op 4 oktober 2011 aangenomen door de Tweede Kamer. PvdA, GroenLinks, D66, VVD, ChristenUnie en CDA stemden voor.
De Eerste Kamer heeft het voorstel op 25 oktober 2011 als hamerstuk afgedaan. De fractie van de SP is daarbij aantekening verleend.
ingediend
28 juni 2010titel
Goedkeuring van de op 9 november 2009 te Jakarta totstandgekomen Kaderovereenkomst inzake een breed partnerschap en samenwerking tussen de Europese Gemeenschap en haar Lid-Staten, enerzijds, en de Republiek Indonesië, anderzijds (Trb. 2010, 82)schriftelijke voorbereiding
ondertekening
inwerkingtreding
Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst
-
11 oktober 2011
eindverslag commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking (BDO) EK, A -
-
-