28.165

Deelnemingenbeleid RijksoverheidDit dossier bevat officiële parlementaire publicaties over het beleid met betrekking tot het houden van aandelen door de Nederlandse staat in ondernemingen (deelnemingenbeleid).


Stand van zaken

De Eerste Kamercommissies voor Financiën (FIN) en voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) hebben op 31 januari 2023 besloten op dezelfde wijze (en zo nodig vertrouwelijk) geïnformeerd te willen worden als de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom de mogelijke verkoop van de 'Duitse tak' van Tennet.

Voor de commissies en voor de Tweede Kamercommissie voor Financiën werd op 14 februari 2023 in de Tweede Kamer een besloten technische briefing verzorgd.

De commissies bespreken op 21 maart 2023 de brieven van de minister van Financiën en de minister voor Klimaat en Energie van 22 en 23 februari 2023 over de vertrouwelijke presentatie technische briefing TenneT van 14 januari 2023 (EK, AB met bijlage) en over voorkeursscenario invulling kapitaalbehoefte TenneT Duitsland (EK, AC met bijlagen).


Kerngegevens

begonnen

15 juli 2010

titel

Deelnemingenbeleid Rijksoverheid

schriftelijke voorbereiding


Documenten