Nieuws uit de commissies van dinsdag 10 september 2024



Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 10 september 2024 vergaderd over de voortgang van de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Schriftelijke inbreng

Jaarverslag 2023 Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de NVWA

In de commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is besloten inbreng voor schriftelijk overleg naar aanleiding van de brief van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt geleverd door de fracties van GroenLinks-PvdA (Kluit) en SP (Van Aelst-den Uijl).

Verkenning aanvullende bevoegdheidsgrondslagen Wet publieke gezondheid

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt in de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport geleverd door de fractie van JA21 (Baumgarten). De leden van de FVD-fractie sluiten zich bij deze inbreng aan. De fractie van de PVV (Bezaan) overweegt inbreng te leveren, dan wel zich aan te sluiten bij de inbreng van de fractie van JA21.

Versterking toepassing profijtbeginsel bij de watersysteemheffing

Inbreng voor het verslag wordt in de commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving geleverd door de fracties van de BBB (Van Langen-Visbeek), PvdA-GroenLinks en OPNL gezamenlijk (Thijsen/Van der Goot), CDA (Rietkerk), D66 (Van Meenen) en ChristenUnie (Holterhues).

Nationale Omgevingsvisie

Naar aanleiding van de brief van 17 juni 2024 wordt in de commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving inbreng voor schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W geleverd door de fracties van de BBB (Van Langen-Visbeek), GroenLinks-PvdA (Kluit), de PvdD (Nicolaï) en OPNL (Van der Goot).

Regelgeving Ruimtelijke Ordening en Milieu

Naar aanleiding van de brief van 20 juni 2024 wordt in de commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving inbreng voor schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W geleverd door de fracties van GroenLinks-PvdA en OPNL gezamenlijk (Kluit/Van der Goot) met aansluiting van de fracties van de SP en PvdD, en de SGP (De Vries).

Luchtvaartbeleid

Naar aanleiding van de brief van 27 juni 2024 wordt in de commissie Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving inbreng voor schriftelijk overleg met de minister van I&W geleverd door de fracties van GroenLinks-PvdA, de PvdD en de SP gezamenlijk (Thijssen/Nicolaï/Van Aelst-den Uijl).

Toezegging Informeren over verhouding tussen artikel 21 en artikel 1 van Verdrag Clustermunitie

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt in de commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking geleverd door de fracties van GroenLinks-PvdA (Martens) en PvdD (Nicolaï).

Kabinetsaanpak Klimaatbeleid

Inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt in de commissie Economische Zaken en Klimaat geleverd door de fractie van de PvdD (Visseren-Hamakers). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd.

EU en de rechtsstaat

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt in de commissie Binnenlandse Zaken geleverd door de leden van de fracties van GroenLinks-PvdA (Roovers), D66 (Belhirch), JA21 (Nanninga) en PvdD (Nicolaï).

Herziening Belastingstelsel

Inbreng voor schriftelijk overleg in de commissie Financiën wordt geleverd door de fractie van 50PLUS (Van Rooijen).


Plenair

Wet leeruitkomsten hoger onderwijs

De commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt voor op 24 september over het wetsvoorstel te stemmen, zodat desgewenst stemverklaringen kunnen worden afgelegd.


Overig

Energiewet

De commissie voor Economische Zaken en Klimaat hield een deskundigenbijeenkomst over de Energiewet.


Deel dit item: