De Rijk-regiostructuurvisie Amsterdam-Almere-Markermeer (RRAAM) schetst de ambitie van het Rijk voor dit deel van de Noordelijke Randstad.
Centraal in de structuurvisie staat de verdere groei van Almere met, in principe, 60.000 woningen. Daarbij wordt uitgegaan van een hoogstedelijke ontwikkeling aan de westkant van de stad met een IJmeerlijn als stip op de horizon. Dit alles gebeurt met een adaptieve aanpak; zonder vaste einddatum, op basis van de concrete marktvraag. Het Markermeer-IJmeer groeit uit tot een omvangrijk natuur- en recreatiegebied, van essentiële waarde voor de aantrekkingskracht van de regio. Ook zal de bereikbaarheid van de regio verder worden verbeterd met de uitbreiding van de weg en het spoor tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Zo krijgt Almere een betere aansluiting op het hart van de metropoolregio Amsterdam.
De vastgestelde structuurvisie (EK, A herdruk met bijlagen) is bij brief van 28 november 2013 aangeboden aan de Eerste Kamer.
De Eerste Kamercommissie voor Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening (IMRO) heeft het verslag van een schriftelijk overleg over structuurvisie (EK, B) met de minister van Infrastructuur en Milieu op 28 januari 2014 voor kennisgeving aangenomen.
ingediend
6 november 2013titel
Urgentieprogramma Randstadschriftelijke voorbereiding
ondertekening
- minister van Infrastructuur en Milieu
3
-
-
21 januari 2014
Verslag van een schriftelijk overleg inzake Rijksstructuurvisie Amsterdam - Almere - Markermeer EK, B
voor kennisgeving aangenomen op 28 januari 2014 -
28 november 2013
brief inzake aanbieding Rijksstructuurvisie en overeenkomsten Amsterdam - Almere - Markermeer EK, A herdruk Bevat bijlagen