Genomineerden PrinsjesFotoprijs 2024



De Voorzitter van de Eerste Kamer, Jan Anthonie Bruijn, reikt vrijdag 13 september de PrinsjesFotoprijs 2024 uit, in het kader van het jaarlijkse Prinsjesfestival. Dat gebeurt in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer in Den Haag. De prijs wordt toegekend aan de beste politieke foto van het afgelopen parlementaire jaar.


Genomineerden

De genomineerde fotografen zijn dit jaar, in willekeurige volgorde:

  • Koen van Weel, met een foto van de fractievoorzitters van PVV, VVD, BBB en NSC
  • David van Dam, met een foto van de pers bij de liften in het Tweede Kamergebouw
  • Bart Maat, met een foto van minister-president Schoof en vicepremier Agema

In de jury, die onder leiding staat van fotograaf Jan Dirk van der Burg, zitten verder Tweede Kamerlid Nicolien van Vroonhoven en parlementair journalist Anke Truijen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.


Prinsjesfotoprijs

De Prinsjesfotoprijs wordt dit jaar voor de elfde achtereenvolgende maal gehouden. De wedstrijd is onderdeel van het Prinsjesfestival dat elk jaar rondom Prinsjesdag met een groot aantal activiteiten in Den Haag plaatsvindt, waarbij elk jaar een provincie gastheer is. Het thema van het festival is dit jaar De staat en de straat? De menselijke maat in onze Rechtsstaat.


Democratie in Woord en Beeld

Naast de PrinsjesFotoprijs worden vrijdag 13 september in de Eerste Kamer ook de PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesPodcastprijs uitgereikt tijdens de bijeenkomst van het Prinsjesfestival met als titel Democratie in Woord en Beeld . Ook aan deze prijzen is voor de winnaar een oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro verbonden.


Kaarten en meer

Wil je bij de uitreiking van de drie prijzen zijn op vrijdag 13 september of weten wat het Prinsjesfestival nog meer te bieden heeft? Meer informatie vind je via onderstaande links:


Deel dit item: