Korte aantekeningen vergadering commissies Immigratie en Asiel / JBZ-Raad (I&A/JBZ) en Veiligheid en Justitie (V&J) van 15 april 2014




Besluitpunten die betrekking hebben op Edossier E130041 - Voorstel voor een verordening tot instelling van het Europees Openbaar Ministerie

- E130041

Voorstel voor een verordening tot instelling van het Europees Openbaar Ministerie

De commissies I&A/JBZ en V&J besluiten naar aanleiding van de position paper van de heer Van der Steur, Tweede Kamerrapporteur inzake het Europees Openbaar Ministerie, te willen samenwerken met de Tweede Kamerrapporteur. Daar waar de commissies of de individuele fracties wensen af te wijken op onderdelen, zullen zij dit te kennen geven. De leden van de fracties van de SP en van de PVV sluiten zich aan bij het kritische geluid dat de Tweede Kamerrapporteur uit, maar wensen bij voorbaat een voorbehoud te plaatsen bij het compromisvoorstel uit de position paper.
De commissies besluiten zich aan te willen sluiten bij een brief die de Tweede Kamer aan de Europese Commissie wil zenden met een reactie op de uitspraken van de Europese Commissie op het gemotiveerde advies. De staf zal daartoe een conceptbrief opstellen.
De commissies besluiten tot slot een brief aan de regering te richten met vragen over de brief van 26 maart 2014 inzake de aanbieding van het voorstel van het Griekse voorzitterschap.


De griffier voor deze vergadering,
Kim van Dooren