Vragen over het Sociaal Klimaatfonds



Op 3 juni 2022 is in de commissies EZK/LNV en IWO ook een schriftelijk overleg gevoerd met de minister Jetten voor Klimaat en Energie over het Sociaal Klimaatfonds.

Op 14 juli 2021 publiceerde de Europese Commissie het voorstel tot oprichting van een Sociaal Klimaatfonds. Het Sociaal Klimaatfonds wordt opgericht voor de periode van 2025 tot en met 2032 om de sociale gevolgen van de emissiehandel in de sectoren gebouwen en wegvervoer aan te pakken.

In de brief wordt onder meer ingegaan op de stand van zaken van de subsidiariteit en rechtgrondslag van het voorstel. De minister geeft aan dat deze onderwerpen aan bod zijn gekomen in de Raadsvergaderingen. Ook zijn er vragen gesteld over de koppeling van directe inkomenssteun aan het sociaal klimaatfonds. De minister geeft aan dat het kabinet vraagtekens plaatst bij de mogelijkheid van het koppelen van directe inkomenssteun aan het Sociaal Klimaatfonds.

Op 7 juni 2022 namen de commissies EZK/LNV en IWO het antwoord van de minister voor Klimaat en Energie voor kennisgeving aan.

Meer informatie over de behandeling:


Deel dit item: