Eerste Kamer vraagt aandacht voor kilometervergoeding eigen rijders



In schriftelijke vragen hebben leden van vrijwel alle fracties in de Eerste Kamer aandacht gevraagd van staatssecretaris Wijn (CDA, belastingen) voor problemen bij de kilometervergoeding van mensen die de eigen auto voor hun werk gebruiken.

Deze belastingvrije vergoeding is verlaagd van 28 naar 18 eurocent. Volgens de Senatoren Rabbinge (PvdA), Schuyer (D66), Biermans (VVD), Essers (CDA) en Van Middelkoop (ChristenUnie) ondervinden bedrijven in het midden- en kleinbedrijf en instellingen in de zorg en de (semi) publieke sfeer problemen bij het uitvoeren van hun taken als gevolg van de verlaagde kilometervergoeding.

De Eerste Kamerleden vragen bevestiging van het bericht dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten de vergoeding voor het gebruik van de eigen auto te bruteren, zodat de verlaging van de vergoeding de medewerkers van het ministerie netto geen nadeel oplevert. De vragenstellers willen weten of Wijn deze brutering gewenst vindt.

Ook vragen de Senatoren of Wijn hen wil informeren over de verschillende wijzen waarop de instellingen in de (semi) publieke sfeer een oplossing proberen te vinden voor de gevolgen van de verlaging van de kilometervergoeding.

Wijn heeft eerder al toegezegd dat hij de gevolgen van de verlaagde kilometervergoeding nauwlettend zou volgen. De Eerste Kamerleden willen nu weten of deze monitoring reeds aanleiding is voor Wijn om correcties door te voeren.


Deel dit item: