T00469

Toezegging bij stroomlijnen hoger beroep 1



De minister van Justitie belooft na aanvaarding van het wetsvoorstel te zullen nagaan of de invoering in zijn geheel of in fases zal moeten plaatsvinden.


Kerngegevens

Nummer T00469
Oorspronkelijke nummer tz_JUST_2006_15
Status voldaan
Datum toezegging 3 oktober 2006
Deadline 1 oktober 2007
Verantwoordelijke(n) Minister van Justitie
Commissie commissie voor Justitie (Just.)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Kamerstukken Stroomlijnen hoger beroep (30.320)


Uit de stukken

Handelingen Eerste Kamer 2006 – 2007, 2 – 67

Blz. 69

(…)

Minister Hirsch Ballin:

(…)

Er zijn vragen gesteld over de communicatie en over de invoering. Een punt van zorg was of de strafsectoren allemaal in staat zullen zijn om deze veranderingen in één klap te verwerken. Ik ben niet in staat geweest om dat nog eens te bespreken met de mensen van de Raad voor de rechtspraak en de strafsectoren na de eerste termijn van de Kamer, want ik moest ondertussen ook vragen van de leden van de Tweede Kamer  beantwoorden. Als het wetsvoorstel tot stand is gekomen, is er een mogelijkheid voor een gefaseerde inwerkingtreding. De inwerkingtredingsbepaling maakt het mogelijk om het tijdstip van inwerkingtreding per bepaling verschillend te stellen. Ik wil na de, hopelijk, positieve afhandeling van het wetsvoorstel in deze Kamer met de Raad voor de

rechtspraak bespreken of inwerkingtreding in één keer van het wetsvoorstel de goede weg is of dat er een fasering moet worden aangebracht. De raad kan dat op zijn beurt terugkoppelen naar de voorzitters van de strafsectoren. Ik denk dat wij hierdoor en door het, zo nodig, gebruiken van de mogelijkheden die in het wetsvoorstel zijn gegeven, in staat zullen zijn om rekening te houden met de zorgen die zijn verwoord.



Historie

  • 12 december 2006
    Voortgang:
    documenten:
    • -   
      brief Minister van Justitie, 30320 E
  • 3 oktober 2006
    toezegging gedaan