T00470

Toezegging bij stroomlijnen hoger beroep 2



De minister zegt toe dat bij de invoering van de wet tevens zal worden nagegaan of de budgettoedeling aan de verschillende rechtbanken is aangepast aan de nieuwe wet. De Kamer zal hierover per brief worden geïnformeerd.


Kerngegevens

Nummer T00470
Oorspronkelijke nummer tz_JUST_2006_16
Status voldaan
Datum toezegging 3 oktober 2006
Deadline 1 oktober 2007
Verantwoordelijke(n) Minister van Justitie
Commissie commissie voor Justitie (Just.)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Kamerstukken Stroomlijnen hoger beroep (30.320)


Uit de stukken

Handelingen Eerste Kamer 2006 – 2007, 2 – 67

Blz. 71

(…)

Minister Hirsch Ballin:

(…)

Ik neem aan, maar dat wordt uiteraard ook gecheckt in het kader van wat ik zojuist heb gezegd en toegezegd, dat de Raad voor de rechtspraak echt niet heeft zitten slapen, gelet op de mogelijke totstandkoming van de voorgestelde wet, bij het berekenen van de

werklast die komend jaar op de gerechtshoven afkomt. Dat is onderdeel van de gewone beleids- en begrotingscyclus voor 2007. De Kamer kan erop rekenen dat de werklast die is gemoeid met het toepassen van deze bevoegdheid, ook al past die niet in de bekende kaders, wordt verdisconteerd in de budgettoedeling, zoals die tegenwoordig onder regie van de Raad voor de rechtspraak plaatsvindt. Het moment van ingang hangt uiteraard mede af van wat ik zojuist heb gezegd.

De heer Witteveen (PvdA): Voorzitter. Dat vat ik ook maar als een toezegging op. Is het wellicht mogelijk om, wanneer het overleg met de uitvoerders heeft plaatsgevonden, de Kamer per brief te berichten over wat daaruit is voortgekomen, zodat wij onze  oordeelsvorming kunnen voortzetten?

Minister Hirsch Ballin: Ja. Het lijkt mij goed precies af te bakenen waarop die informatie voor de Kamer betrekking zal hebben. Ik ga ervan uit dat de wet tot stand komt, want anders hebben wij het niet over de invoering van de wet. Een en ander betekent in ieder

geval mededeling over het tijdstip van inwerkingtreding van het wetsvoorstel. Als het overigens mogelijk is om een en ander tegelijkertijd te doen, doen wij dat.



Historie

  • 12 december 2006
    Voortgang:
    documenten:
    • -   
      Brief Minister van Justitie, 30320, E
  • 3 oktober 2006
    toezegging gedaan