T00824

Toezegging bij beleidsdebat ocw - wetenschapsbeleid 6



Minister Van der Hoeven zegt toe binnenkort een notitie te sturen over nieuwe bestuurlijke verhoudingen tussen het Rijk c.q. het departement en de school, de universiteit en de kennisinstelling. In deze notitie zal ze ook beschrijven hoe de instellingen moeten toegroeien naar een situatie van controleren en leren.


Kerngegevens

Nummer T00824
Oorspronkelijke nummer tz_WHO_2005_1
Status voldaan
Datum toezegging 12 april 2005
Deadline 1 januari 2006
Verantwoordelijke(n) Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Commissie commissie voor Wetenschapsbeleid en Hoger Onderwijs
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Kamerstukken Begrotingsstaat Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2005 (29.800 VIII)


Uit de stukken

Handelingen EK 2004-2005, 23- 978,979

[...]

(blz.978)

Minister Van der Hoeven: [...]

Mevrouw Maas sprak over het afleggen van verantwoordelijkheid: hoe zorg je voor nieuwe bestuurlijke verhoudingen tussen het Rijk c.q. het departement en de school, de universiteit, de kennisinstelling en hoe positioneer je die school, die universiteit, die kennisinstelling binnen de totaliteit van toezichtvormen en binnen het publieke domein? Niemand van u heeft het woord "governance" gebruikt en ik zal dat ook niet gebruiken, maar dat bespreken wij hier natuurlijk wel. Zo simpel zit het in elkaar. Op vrij korte termijn komt een notitie daarover in de richting van het parlement.

[...]

(blz.979)

Volgens het rapport van de WRR moeten wij van een situatie van uitsluitend controleren - dat hebben we met elkaar gecreerd - toegroeien naar een situatie van controleren en leren, zodat de professional de ruimte krijgt die hij verdient. Dat zijn de dingen die staan in een brief die ik binnenkort aan het parlement stuur, waarbij wij ook aangeven hoe dat uitwerkt op de verschillende onderdelen van ons departement.

[...]



Historie

  • 7 juli 2005
    Voortgang:
    documenten:
    • -   
      TK 30.183, nr. 1
  • 12 april 2005
    toezegging gedaan