T00518

Toezegging Voortgangsrapportage (28.764)



Minister Hirsch Ballin zegt op verzoek van de heer Van de Beeten toe dat de regering de Kamer over een jaar opnieuw zal informeren over haar inspanningen en de geboekte resultaten met betrekking tot de EU- en VN-terrorismelijsten.


Kerngegevens

Nummer T00518
Oorspronkelijke nummer tz_JUST_2008_5
Status voldaan
Datum toezegging 11 maart 2008
Deadline 1 april 2009
Verantwoordelijke(n) Minister van Justitie
Kamerleden mr. R.H. van de Beeten (CDA)
Commissie commissie voor Justitie (Just.)
Soort activiteit Mondeling overleg
Categorie brief/nota
Onderwerpen Mujahedin-e Khalq Organisation
Kamerstukken Goedkeuring Europees Verdrag inzake de erkenning van de rechtspersoonlijkheid van internationale niet-gouvernementele organisaties (28.764)


Uit de stukken

28764, K

Blz. 20

Minister Hirsch Ballin: De heer Franken weet dat als wij het over rechtsbescherming hebben, wij een toetsing aan procedurele en materiële regels bedoelen. De brief waarin onze inzet op dit terrein is aangekondigd, vormt voor ons permanent werk in uitvoering.

De voorzitter [de heer Van de Beeten (CDA)]: Wij kunnen vaststellen dat wij op dit punt dezelfde zorgen delen. In dit verband wil ik de minister vragen of hij bereid is de Kamer over een jaar te informeren over de inspanningen van de regering en over de resultaten die dan hopelijk zijn bereikt zijn zowel binnen VN-kader als binnen Europa, zodat wij hierover nader met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Minister Hirsch Ballin: Dat zullen wij graag doen.


Brondocumenten


Historie