Vandaag heeft de Voorzitter van de Eerste Kamer, mevrouw mr. Y.E.M.A. Timmerman-Buck, de nieuwe website van de Eerste Kamer officieel gelanceerd. De nieuwe website is ontwikkeld vanuit het gezichtspunt van de bezoeker. De website van de Eerste Kamer stond bij bezoekers al bekend om bijvoorbeeld de volledigheid en actualiteit van informatie in wetgevingsdossiers. Echter het doel was om de zichtbaarheid, toegankelijkheid en herkenbaarheid van de Eerste Kamer verder te vergroten en meer met beeldmateriaal te werken.

De belangrijkste verandering naast de totaal vernieuwde vormgeving, is de integratie van de toezeggingenregistratieop de Eerste Kamersite. Toezeggingen die Kamerleden bij een bewindspersoon ontlokken tijdens de behandeling van een wetsvoorstel, werden tot voorkort gepresenteerd via een aparte website. Nu zijn deze volledig geïntegreerd in de nieuwe website, waardoor ze ook gemakkelijker terug te vinden zijn. Naast de vele voor de bezoekers zichtbare vernieuwingen, is ook het Content Management Systeem vernieuwd.

Voor het ontwerp van de internetsite is een beroep gedaan op Corps, de realisatie en bouw van de website is gedaan door PDC Informatie Architectuur.


Deel dit item: